Tisztítás az enzimtechnológia segítségével

Mik azok az enzimek?

Az enzimek olyan fehérjemolekulák, amelyek a természetben minden élő sejtben előfordulnak, és feladatuk a biokémiai reakciók felgyorsítása. A mi esetünkben az enzimek élő organizmusok amelyek segítenek egy szennyezett felületen található organikus és nem organikus szennyeződések lebontásában. A tisztítószereinkben található enzimek felgyorsítják a foltokat/szennyeződést képező fehérjék, lipidek és szénhidrátok lebomlási folyamatát. A EvoEnzymes termékeinkben négy különböző enzim található: celluláz, amely a cellulóz egyszerű cukrokká történő lebontására szolgál; amiláz, ami a különösen ellenálló keményítő-származék okozta foltokat segít eltávolítani; lipáz, ami az olajos-zsíros szennyeződések eltávolításának optimalizálására szolgál; proteáz, amely különféle fehérjék lebontását segíti elő.

Hogyan működnek az enzimek?

 • A felületek mikroszkopikus bemélyedéseiben az organikus eredetű szennyeződések megtapadnak, így megnehezítve azok eltávolítását.
 • Az aktív enzimek mélyen behatolnak a pórusokba és lebontják a szabad szemmel nem látható szerves maradványok széles körét.
 • Az aktív enzimeknek köszönhetően felgyorsul és javul a tisztítási folyamat minősége.

Az enzimtechnológiás termékek alkalmazásának előnyei:

 • Az enzimtechnológiás termékek környezetre gyakorolt hatása kisebb, mivel hatékonyabb tisztítási folyamatot tesznek lehetővé: kisebb mennyiségű enzim segít helyettesíteni a hagyományos kémiai összetevők nagyobb mennyiségét, csökkentve ezzel a környezet terhelését.
 • Hosszútávú hatás: a szerves maradványok eltávolításának köszönhetően hosszabb távon élvezhetjük a tisztaságot az enzimekkel tisztított felületen.
 • A szerves szennyeződések eltávolításának köszönhetően megszűnnek a kellemetlen szagokat okozó molekulák (cigaretta, állat, étel, stb).
 • Az enzimtechnológiás termékeink gyorsan és 100%-ban biológiailag lebomlanak. Az enzimek nagyon biztonságos toxikológiai profillal rendelkeznek, alkalmazásuk közben nem fejlődnek méreganyagok.
 • Az enzimtechnológiás termékeink alkalmazása energiatakarékos, mivel a hozzáadott aktív enzimeknek köszönhetően a tisztítószereink alacsony hőmérsékleten is működnek.
 • Fenntartható megoldás: az enzimek lehetővé teszik a különböző iparágak számára a megnövelt hatékonyságú termékek alkalmazását, kevesebb energiát, vizet és nyersanyagot felhasználva, kevesebb hulladékot előállítva. A WWF becslése szerint az enzimek alkalmazásával 2030-ig összesen akár 204 millió tonna szén-dioxid előállítását kerülhetjük el, továbbá, mivel az enzimek biológiailag teljesen lebomlanak, nem keletkezik veszélyes hulladék, csupán aminosavak a bomlás során, amiket a természet újrahasznosíthat.

Miért válaszd EvoEnzymes enzimtechnológiás termékeinket?

Az enzimek általános előnyeinek fentebbi felsorolásán túl, EvoEnzymes vonalunkban található termékeink az alábbi előnyökkel rendelkeznek:

 • minden EvoEnzymes termékünk VDA A minősítéssel bír, alkalmazásuk 100%-ig biztonságos minden felületen.
 • EvoEnzymes termékeink nem tartalmaznak EDTA-t, NTA-t, foszfort vagy nátrium-hidroxidot. Helyettük növényi alapú felületaktív anyagokat alkalmazunk, melyen biológiailag lebomlóak.
 • a növényi alapú felületaktív anyagok csökkentik termékeink környezetre gyakorolt hatását, biztonságosabbak a felhasználó számára

Ha kérdésed van termékeinkkel kapcsolatban, szeretnéd kipróbálni innovatív tisztítószereinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, és mindenben segítünk eligazodni!